Comanda
telefonica

Vreti sa comandati
prin telefon?


Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12

(luni - vineri, intre 08:30-17:00)

Afacerea foarte accesibila cu care veti da lovitura! Produceti BERE ARTIZANALA!

  • Berea artizanala este produsul perfect din toate punctele de vedere!
     
  • Aflati aici atuurile incredibile ale acestei afaceri si cum s-o demarati fara efort! Ghid cu informatii complete!

Stimate viitor intreprinzator, 
 
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial?
 
Cu cei 85 de litri/cap de locuitor/an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial, liderii fiind cehii (142 de litri), urmati de austrieci (105 litri) si de nemti (104 litri).
 
Piata autohtona a berii este asadar una solida, sigura, fara fluctuatii semnificative si care atrage venituri de 2,4 miliarde de euro (da, in fiecare an scoatem din buzunare 2,4 miliarde de euro ca sa-i dam pe bere!). 
 
Iar vestea buna este ca, pe aceasta piata pot patrunde cu succes si micii producatori care fac bere artizanala (doar cateva sute de hectolitri pe an, intr-un spatiu redus). Atuul lor consta in faptul ca, nefiind limitati de rigorile unui proces industrial, ei pot jongla cu retetele si pot veni pe piata cu beri cu arome inedite, mereu proaspete si foarte sanatoase.
 
Deveniti si dvs. producator de bere artizanala!
 
Parcurgeti urmatoarele 3 argumente si va 
garantam ca veti privi cu alti ochi aceasta afacere! 
 
Editura noastra va sprijina oferindu-va un ghid cu informatii complete: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes. Gasiti aici TOT, de la istoricul acestui tip de bere, procesul de fabricare si profilul publicului-tinta, pana la tehnici de comercializare si analize profesioniste privind profitabilitatea business-ului.


 
3 argumente imbatabile! 
De ce este productia de bere artizanala o afacere exceptionala?
 
1. Berea artizanala are un gust aparte
Berea artizanala (numita si bere craft) este berea pe care o puteti produce la dvs. acasa, prin metode traditionale si cu ingrediente 100% naturale, fara niciun fel de aditivi si conservanti. Ingredientele sunt cele clasice – apa, malt, hamei, drojdie de bere – doar ca aveti libertatea sa le combinati cum vreti, de aici si gustul deosebit. 
 
Da, berea artizanala are un gust mai puternic, este mai aromata si are mai putin acid. Joaca dvs.se transforma astfel in ceva serios, doar ca trebuie sa tineti minte exact procesul parcurs, ca sa puteti reproduce gustul obtinut la un moment dat. Iar in ceea ce priveste alcoolemia, ea este aceeasi ca la berile industriale, in jur de 5%-7%. 
 
  • „Dupa primul pahar de IPA (India Pale Ale) pe care l-am baut, m-am indragostit de berea artizanala si am visat sa pot imparti ce am descoperit cu cat mai multi oameni“, spune Alin Matache, asociat la micro-beraria Ground Zero.
  • „Sa fii producator de bere artizanala inseamna sa fabrici berea cu pasiune, sa faci un produs traditional, in cantitati mici, utilizand propriile retete de bere dezvoltate in timp prin incercari si degustari si cu dorinta de a oferi senzatii gustative complexe“, explica Arnaud Dussaix, proprietarul micro-berariei Ninkasi, producatorul berii Sikaru
 
Aroma aparte este un argument esential in favoarea berii artizanale, dat fiind ca marcile de bere industriala, indiferent de producator, au inceput sa cam aiba acelasi gust.
 
 
2. Berea artizanala este sanatoasa
Berea artizanala nu este pasteurizata si nici filtrata. Pasteurizarea este un proces de incalzire a berii deja preparate la o temperatura de 60-80 de grade, cu scopul de a-i prelungi semnificativ durata de viata. Iar filtrarea ii creste limpezimea si stabilitatea microbiologica, doar ca aceste procese ii afecteaza gustul, culoarea si caracterul de produs 100% natural si sanatos.
 
  • „Ne place sa ne jucam cu ingredientele clasice in asa fel incat sa scoatem un gust nou. Dar nu pasteurizam si nu filtram nimic. E pacat sa schimbi ceva ce e sanatos si bun de la natura si sa-l supui unor procese doar ca sa tina mai mult sau sa fie mai ieftin”, explica Ionut Ciobota, unul dintre patronii micro-berariei 1717 din Sibiu.
 
3. Berea artizanala castiga din ce in ce mai mult teren
Consumatorii, in special tinerii, sunt din ce in ce mai incantati de posibilitatea de a bea o bere buna, care sa le satisfaca dorinta de diversitate si de experiente noi. Acesti consumatori vor o bere autentica, gustoasa, sanatoasa si proaspata. 
 
In momentul de fata, berea artizanala inseamna doar o picatura in oceanul productiei  autohtone de bere, dar lucrul acesta se va schimb curand.
 
  • „Cred ca piata se va dezvolta pana la un 3-5% din volumul total de vanzari de bere din Romania. Este greu de estimat cand se va intampla acest lucru, dar faptul ca toate multinationalele stau cu ochii pe noi arata ca facem un lucru bun, din care vor si ele o bucata”, este de parere Laurentiu Banescu, fondator al micro-berariei Zaganu.

VIDEO - Berea artizanala, o afacere de succes



 

Puteti incepe sa produceti bere chiar de maine!
Procesul nu este deloc complicat!
 
Malt, hamei, drojdie de bere si apa – acestea sunt ingredientele necesare. Calitatea, finetea si specificul fiecarui tip de bere sunt date de aceste patru elemente, dar si de utilajele speciale in care se prepara bautura. 
 
Dan Stratulat si Laurentiu Iancu, producatori Berea Perfektum:
  • “Noi nu am avut bani suficienti sa achizitionam un echipament full option pentru fabricarea berii, asa ca l-am facut singuri. Am cumparat vase de fermentare mai mari, am vorbit cu un sudor inox care a venit si ne-a sudat vasele, toate sunt full inox.”
Procesul tehnologic dureaza in jur de o saptamana si incepe cu macinarea maltului intr-o moara speciala. Acesta se incalzeste apoi, impreuna cu apa, pana la temperatura de 77 de grade, cand are loc procesul de zaharisire, adica transformarea amidonului de malt in zaharuri. 
 
Dupa care amestecul se pune intr-un filtru: partea lichida (mustul) se filtreaza, iar apoi se fierbe 90 de minute, timp in care se adauga si hameiul. Mustul se ia de pe foc si se pune la racit in vasele de fermentatie, unde majoritatea zaharurilor se transforma in alcool. Dupa o saptamana, berea poate fi varsata intr-un cazan, unde devine gazoasa si capata gustul specific. 
 
Dan Stratulat si Laurentiu Iancu, producatori Berea Perfektum:
  • "La noi se face totul manual: amestecarea maltului in apa astfel incat sa nu se faca cocoloase, masurarea temperaturii, supravegherea etc. Suntem acolo si urmarim evolutia materiilor pana la produsul finit, pentru noi este ca si cum am creste un copil, iar satisfactia este pe masura in momentul in care primesti laude la adresa produsului final.”
 
Intreg procesul de fabricatie este explicat in detaliu in ghidul Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes. 
 
Retineti urmatorul aspect foarte important!
Nu va ganditi la productii consistente! O micro-berarie care sa realizeze doar cateva sute de hectolitri anual este profitabila, dupa cum arata exemplele producatorilor Sikaru (400 hectolitri) sau Ground Zero (600 hectolitri).



 
Ce informatii valoroase cuprinde ghidul 
Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes?
 
Cuprinsul ghidului „Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes”:
 
CAPITOLUL I. Istoricul berii si al berii artizanale 

Capitolul II. Analiza SWOT a microberariei – Merita sau nu?
Puncte tari, Puncte slabe 
Oportunitati, Amenintari
 
CAPITOLUL III. Investitia intr-o microberarie artizanala 
1. Cheltuieli cu materii prime 
2. Cheltuieli cu instalatii si echipamente 
3. Alte cheltuieli posibile
4. Venituri estimate
Furnizori de materii prime si instalatii de productie a berii artizanale

CAPITOLUL IV. Ce riscuri implica micro-beraria si cum le puteti evita 

CAPITOLUL V. Legislatia necesara pentru constituirea unei micro-berarii 

CAPITOLUL VI. Piata berii artizanale si portretul consumatorului de bere artizanala 

CAPITOLUL VII. Principiile productiei de bere artizanala 
1. De ce se filtreaza berea?
2. De ce se pasteurizeaza berea? 
Caracteristicile esentiale ale berii artizanale
Tipuri de bere

CAPITOLUL VIII. Tehnologia de fabricare a berii 
1. Materii prime
2. Fabricarea maltului
3. Brasajul
4. Procedee de plamadire – zaharificare
5. Filtrarea mustului 
6. Fierberea mustului de bere
7. Racirea si limpezirea mustului
8. Fermentarea mustului de bere
9. Sterilizarea berii

Bibliografie 
Sumarul complet al ghidului il gasiti in coloana alaturata.
Prezentam in continuare cateva extrase interesante:
1. Cum se produce berea artizanala
Pentru a produce bere este nevoie de experienta si multa grija la cantitatile si la temperaturile utilizate. In mare, etapele productiei sunt urmatoarele:
  • Brasajul - Presupune adaugarea maltului macinat in apa fierbinte
  • Fierberea - Este etapa in care se adauga si hameiul
  • Fermentatia - Pentru a incepe fermentatia se adauga drojdia, iar procesul dureaza cateva zile, in functie si de tipul de bere dorit 
  • Maturarea (fermentatia secundara) - Berea se tine la rece cateva saptamani, chiar si luni. In acest timp se separa de drojdie si se transfera in sticla. De altfel, in sticla are loc si fermentatia secundara.
Cum puteti face o instalatie de bere artizanala
Pentru a face singur bere pentru consum propriu puteti apela la kiturile pentru producerea berii. Ele contin tot ce va trebuie pentru a face cateva zeci de litri pentru dvs. si prieteni. Dar daca doriti sa faceti bere artizanala pentru comercializare aveti nevoie de o instalatie mai complexa, care cuprinde de obicei: 
  • macinator pentru malt
  • cazan de fierbere
  • filtre
  • refrigerator pentru racirea mustului
  • pompe pentru transfer
  • automatizare cu PLC
  • instalatie frigorifica
  • generator de vapori

2. Principalele tipuri de bere artizanala
Berile artizanale, la fel ca si cele industriale, sunt de mai multe tipuri si multumesc toate gusturile. Cele mai cunoscute si raspandite tipuri de bere artizanala sunt:
  • Berea artizanala Ale
Ale este o bere de fermentatie inalta (la o temperatura de 14-25 de grade Celsius) cu un gust mai complex fata de alte tipuri. 
  • Berea artizanala Lager
Este berea de fermentatie joasa, obtinute prin fermentarea drojdiei la o temperatura cuprinsa intre 5 si 13 grade in prima saptamana si in perioada urmatoare la o temperatura mai scazuta, cuprinsa intre 0 si 2 grade. Berea Pilsner, tipul de bere cel mai consumat in lume, este o bere Lager. 
  • Berea artizanala Stout 
Este o bere neagra, ce se produce cu malt prajit, motiv pentru care are si o aroma deosebita. Este o bere mai tare decat Ale, de pilda. 
  • Berea artizanala Porter 
Berea Porter este o bere neagra, cu un gust usor dulce. Este o bere mai tare decat Ale, la fel ca si Stout. In ambele cazuri - Porter si Stout - se foloseste malt prajit. 
 

3. Cine poate produce si comercializa bere artizanala 
Pentru a comercializa bere artizanala aveti nevoie de urmatoarele autorizatii:
  • autorizare sanitara
  • autorizare sanitar-veterinara
  • aviz de functionare de la Primarie pentru spatiu 
  • autorizare SSM
  • autorizare ISU
 
Puneti in practica informatiile din ghidul 
complet despre realizarea berii artizanale!
 
Si entuziasmati-va cand micro-beraria dvs. va produce primul litru de bere exceptionala! 
 
Titlu: „Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes”

Continut: informatii complete despre infiintarea si gestionarea unei micro-berarii artizanale, in baza experientei practice a intreprinzatorilor din acest domeniu, din Romania

Format: CD

Livrare: prin curier, la adresa dvs.

Pret: 95,55 de lei, TVA inclusa

Plata: curierului, in momentul livrarii

Important! Beneficiati de o garantie de 30 de zile!

Retineti! Consumul de bere artizanala este in crestere! 
 
Asistam la un adevarat fenomen! Iubitorii de bere sunt foarte interesati sa deguste produse artizanale (exista o tendinta clara in acest sens), astfel ca cei interesati sa patrunda pe aceasta piata au in fata o oportunitate de exceptie.
 
Exploatati si dvs. aceasta oportunitate!
Ghidul va ofera absolut toate informatiile necesare!In acest interval ne puteti returna produsul, in ambalajul original, indiferent de motiv.
 


Asteptam cu placere comanda dvs.!
 





Cu stima,
Madalina Alexe
Redactor Sef
Divizia Idei de afaceri

 
* Acest produs functioneaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10. Cerintele hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. Utilizati o conexiune de internet pe calculatorul pe care este instalat.
** Acest CD poate beneficia de maximum 3 activari.
 

Formular de comanda
Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 150 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna decembrie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 150 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.
Bifati produsele dorite:

Persoanele care au comandat produsul Pasii catre o afacere de succes: Berea Artizanala au fost interesate si de:


Va rugam completati
* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.